wat kost een dakkapel

waterontharder-magneet

Geplaatst op

Welke soorten waterontharders zijn er en wat is een waterontharder? Lees het in dit blog!

Welke soorten waterontharders zijn er en wat is een waterontharder?

Er zijn verschillende soorten waterontharders, de een meer effectief dan de ander, de een prijziger dan de andere. In dit blog geven we je een goed beeld van welke waterontharders er zijn en wat een waterontharder precies is. Zo kan jij alle voordelen en nadelen tegen elkaar opwegen en je eigen besluit maken over de aanschaf.

Wat is een waterontharder

Een waterontharder is een apparaat dat kalk uit je water filtert, hierdoor wordt je water kalkvrij. Dit brengt voordelen met zich mee zoals: geen kalkaanslag in de douche, wc of wasbak. Daarnaast zorgt het ervoor dat je apparaten zoals je wasmachine langer meegaan omdat er geen kalkafzetting is. Ook kan je minder wasmiddel gebruiken omdat het water schoner is en beter reinigt, hierdoor is wasverzachter ook helemaal niet meer nodig.

Verschillende soorten waterontharders

De eerste waterontharder is op basis van zout, deze is de grootste waterontharder en vaak ook de meest prijzige. Maar wel de meest effectieve waterontharder die je kan hebben. Het bestaat uit 2 cilinders die samenwerken om kalk uit het water te halen en weg te voeren.

De tweede ontharder is een waterontharder-magneet, deze werkt heel simpel en is de minst dure waterontkalker. Het is wel de minst effectieve waterontharder. Dus als je niet zeker bent of je er een wilt halen is dit een goede manier om te testen omdat deze niet prijzig is. De ontharder werkt via een magneet die de calcium niet aan het magnesium laat hechten.

De laatste waterontharder is een waterontharder door filter. In principe wordt deze waterontharder als een soort filter aangelegd in de leiding. Hierdoor wordt meeste kalk weg gefilterd maar er blijft toch wel een klein deel van de kalk over. Deze waterontharder kan je overal naartoe meenemen en hij is niet prijzig. Het enige nadeel is dat de onderhoud wel wat kan kosten en door jezelf gedaan moet worden door middel van nieuwe filters er in te doen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je weten hoe je een dakkappel kunt realiseren? Lees dan snel verder

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden