wat kost een dakkapel

Wat kost een kunststof dakkapel?

Geplaatst op

Wellicht heb je al eens gehoord van het begrip “kunststof dakkapel kosten” terwijl je op zoek was naar manieren om je huis te verbeteren. Of misschien heb je gewoon besloten dat het tijd is om je zolder om te toveren tot een prachtige extra leefruimte met behulp van een dakkapel. In beide gevallen is het begrijpen van de kosten en voordelen van een kunststof dakkapel van cruciaal belang.

Kunststof dakkapel: wat kost dat?

Laten we meteen met de deur in huis vallen en het hebben over de kosten van een kunststof dakkapel. De prijs van een dakkapel varieert afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de breedte, het materiaal en eventuele extra functies. Voor dit artikel concentreren we ons op kunststof dakkapellen.

 

Hier zijn enkele voorbeeldprijzen, van Kampman BV, voor standaard kunststof dakkapellen en kunststof dakkapellen met een houtlook, gebaseerd op verschillende breedtes:

 • Breedte: 2,5 meter
   • Standaard kunststof: Vanaf €4.200,-
   • Houtlook kunststof: Vanaf €4.400,-
 • Breedte: 3 meter
   • Standaard kunststof: Vanaf €4.250,-
   • Houtlook kunststof: Vanaf €4.400,-
 • Breedte: 4 meter
   • Standaard kunststof: Vanaf €4.800,-
   • Houtlook kunststof: Vanaf €5.200,-
 • Breedte: 5 meter
  • Standaard kunststof: Vanaf €5.500,-
  • Houtlook kunststof: Vanaf €6.000,-

 

Deze prijzen zijn indicatief en kunnen variëren afhankelijk van de gekozen opties, de complexiteit van de installatie en regionale prijsverschillen. 

Voordelen van een kunststof dakkapel

Nu je een idee hebt van de kosten, laten we eens kijken naar de voordelen van een kunststof dakkapel. Kunststof is een populair materiaal voor dakkapellen om verschillende redenen:

1. Onderhoudsarm

Een van de grootste voordelen van een kunststof dakkapel is dat het onderhoudsarm is. In tegenstelling tot hout hoeft kunststof niet regelmatig geschilderd te worden. Een simpele schoonmaakbeurt met water en zeep is meestal voldoende om de dakkapel in goede staat te houden.

2. Duurzaamheid

Kunststof is van nature bestand tegen weersinvloeden zoals regen, wind en zonlicht. Dit betekent dat je dakkapel langer meegaat zonder dat het materiaal aangetast wordt.

3. Isolatie

Kunststof heeft van nature goede isolerende eigenschappen. Dit betekent dat je huis beter geïsoleerd is, wat kan leiden tot lagere energiekosten en een comfortabeler binnenklimaat.

4. Verscheidenheid aan opties

Kunststof dakkapellen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, waardoor je de mogelijkheid hebt om een dakkapel te kiezen die perfect past bij de stijl van je huis.

5. Kostenbesparend op lange termijn

Hoewel de initiële kosten van een kunststof dakkapel misschien iets hoger zijn dan die van hout, kunnen de besparingen op onderhoudskosten en energiekosten op lange termijn opwegen tegen de initiële investering.

Houten of kunststof dakkapel: wat is goedkoper?

Een veelgestelde vraag is of een houten dakkapel goedkoper is dan een kunststof dakkapel. Zoals altijd hangt het antwoord af van verschillende factoren, waaronder de kosten op korte en lange termijn.

 

Hoewel houten dakkapellen vaak initieel goedkoper lijken te zijn dan kunststof, moet je rekening houden met de onderhoudskosten op de lange termijn. Houten dakkapellen vereisen regelmatig schilderwerk om ze te beschermen tegen weersinvloeden en houtrot. Deze onderhoudskosten kunnen na verloop van tijd oplopen.

 

Kunststof dakkapellen daarentegen zijn onderhoudsarm en hebben over het algemeen lagere langetermijnkosten. Hoewel de initiële investering misschien hoger is, kun je uiteindelijk geld besparen doordat je geen regelmatig schilderwerk hoeft uit te voeren en doordat de isolerende eigenschappen kunnen leiden tot lagere energiekosten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je weten hoe je een dakkappel kunt realiseren? Lees dan snel verder

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden