wat kost een dakkapel

Wat is een gietvloer?

Geplaatst op

Een gietvloer is een slijtvast kunststof vloer. Deze vloer komt tot stand door een selectie van ingrediënten samen te voegen, waarmee een snelle en gecontroleerde chemische reactie op gang wordt gebracht. Deze chemische reactie zorgt voor een zeer duurzame vloer, die super sterk is en ideaal is voor de zwaarste gebruiksomstandigheden.

Verschillende ingrediënten en afwerkingen

Naarmate de eisen voor de vloer toenemen, groeit het scala aan ingrediënten wat gebruikt moet worden. Dit kunnen bijvoorbeeld aggregaten, pigmenten, decoratieve vlokken en in sommige gevallen cementpoeder zijn. De dikkere harstypen zijn bijna altijd harder en meer slijtvast dan beton.

De meeste harsvloeren maken gebruik van een primer die doordringt in / reageert met de ondergrond om een zeer sterke en betrouwbare hechting te creëren die essentieel is voor de lange levensduur van de vloer.

De primer wordt meestal gevolgd door een hoofdlaag, vaak aangeduid als de body coat. Deze hoofdlaage creëert het grootste deel van de totale vloerdikte en zorgt voor veel van de belangrijkste prestatie-elementen, zoals slagvastheid, flexibiliteit en druksterkte. Tevens bepaald de hoofdlaag de decoratieve afwerking van de vloer.

De meeste harsvloeren worden afgewerkt met 1 tot 3 afdichtingslagen om de bodycoat en het decoratieve element van de vloer in te kapselen en de uiteindelijke prestatiekenmerken, zoals chemische en slijtvastheid, te verkrijgen.

Soorten gietvloeren

Drie hoofdtypen hars worden gebruikt om het merendeel van de gietvloersystemen te creëren:

MMA – Methylmetacrylaat

MMA-vloeren zijn vloeistofdicht en zijn zwaar belastbaar. Hierdoor worden dit soort vloeren vooral in industriële ruimtes gebruikt.

EP – Epoxy

Epoxyvloeren zijn bijzonder slijtvast en zijn zeer krasbestendig. Deze gietvloeren zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Dit soort vloeren wordt in menig keuken en toegepast.

PU – Polyurethaan

PU-vloeren worden voornamelijk in woon- en leefruimtes toegepast. Deze vloeren voelen comfortabeler aan en hebben meer elastische eigenschappen.

Voordelen van gietvloeren

Gietvloeren hebben enkele bijzondere eigenschappen, hierdoor heeft een gietvloer in iedere woon- en werkruimte wel zijn voordelen.

Een vloer zonder beschadigingen

De meeste harsvloersystemen bieden een veel betere slijtvastheid, slagvastheid en chemische bestendigheid dan de substraten die ze bedekken.

Ervaar ongeëvenaarde hygiëne en onderhoudsgemak.

Harsafwerkingen zijn naadloos, hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken; ze stoppen ook het afstoffen van cementachtige ondergronden.

Creëer een veiligere werkomgevingen

De slipvaste versies van gietvloeren bieden uitstekende prestaties in veeleisende productieomgevingen en het hygiënische, naadloze karakter maakt harsvloeren ideaal voor zorginstellingen, farmaceutische fabrieken, en nog veel meer.

Gebruik de vrijwel onbeperkte ontwerpvrijheid

Gietvloeren zijn verkrijgbaar in een breed scala aan decoratieve afwerkingen. De vloer wordt op maat gemaakt en heeft een unieke uitstraling.

Leveranciers vinden

Op het gebied van gietvloeren is SENSO op dit moment één van de wereldwijde marktleiders, met een ongekend goede reputatie. Voor kleinere opdrachten zijn er in de telefoongids natuurlijk ook altijd lokale leveranciers beschikbaar.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je weten hoe je een dakkappel kunt realiseren? Lees dan snel verder

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden