wat kost een dakkapel

Wat heb ik aan een waterontharder?

Geplaatst op

Een waterontharder is erg handig. Wat heb je er eigenlijk aan? Wat heeft het ding voor een functie? Wil je er mee over weten? Kijk dan eens op anti kalk. Daar vind je heel veel informatie over waterontharders. We behandelen in deze blog de functionaliteit van het ding. 

Welke waterontharders zijn er? 

Wanneer je de keuze wilt maken uit verschillende waterontharders, dan zul je meestal een keuze uit twee soorten kunnen maken: de magnetische en de ionische. Hoe verschillen deze van elkaar: de eerste werkdag magnetische straling en de tweede met zout. We raden de tweede af omdat deze zorgt voor verzilting, dat is wanneer zoetwater zout wordt en niet meer gebruikt kan worden als drinkwater.

Hoe werkt een magnetische waterontharder? 

Wanneer je een magnetische waterontharder aanschaft zul je veel profijt kunnen hebben van het gemak waarmee er met dit ding te werken is. Het enige wat je hoeft te doen is om aan te sluiten op de hoofdwaterleiding in de meterkast. Het apparaat werkt met magneten en bestraalt het water. Dit zorgt ervoor dat kalk in het water opgelost blijft zitten en zich niet meer als kalkaanslag gaat hechten aan allerlei apparaten waar water doorheen gaat, zoals vaatwassers, wasmachines en Senseo apparaten.

Hoe kun je besparen met een waterontharder?

Doordat een waterontharder ervoor zorgt dat er geen kalkaanslag ontstaat in verschillende apparaten zul je zien dat deze apparaten veel minder energie gaan verbruiken en ook minder snel stuk gaan. Je kunt dus wel nagaan dat je op deze manier veel geld kunt besparen op maandelijkse en jaarlijkse basis.

Daarbij is het ook nog eens een keer zo dat het water veel lekkerder smaakt en dat ook de kalkaanslag op bijvoorbeeld de doucheschermen en wanden niet meer zo prominent aanwezig is en dat scheelt behoorlijk wat schoonmaakwerk en dus heb je meer tijd voor andere dingen. Blijf onze blogs volgen en doe je voordeel met informatie die we jou daarin steeds geven. We blijven onze blogs uploaden op deze site dus hou ons in de gaten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je weten hoe je een dakkappel kunt realiseren? Lees dan snel verder

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden