wat kost een dakkapel

Waarom kiezen voor een dakkapel?

Geplaatst op

Een dakkapel is een uitbouw dat geplaatst wordt bij een schuin dak. Op het schuine dak wordt een soort verticaal kozijn gebouwd zodat er meer ruimte ontstaat op de plek waar het dakkapel zich bevindt.

Dakkapel

Vaak heeft de zolder van een huis zonder dakkapel maar weinig ruimte. Ook is het vaak een kamer waar maar weinig mee gedaan kan worden. Door een dakkapel te plaatsen maak je van de zolderkamer een volwaardige kamer die gebruikt kan worden voor verschillende doeleinden. Het kan zijn dat een dakkapel al bij het huis zit, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Een dakkapel kan dan geplaatst worden zodat de zolderkamer alsnog meer functie krijgt dan hij heeft zonder de extra ruimte. Ook kan het ervoor zorgen dat de kamer meer licht en lucht binnen krijgt. Op deze manier verbeter je de kamer dus nog meer dan alleen met de ruimte. Door een dakkapel te plaatsen kan het ook zijn dat er een hoogte gecreëerd wordt die nodig is om te kunnen staan in de zolderkamer. Op deze manier maak je er dus echt een kamer van in plaats van dat het gebruikt wordt als bergingsruimte of iets dergelijks.

Dakkapel kopen

Wanneer u een dakkapel wilt kopen dan zijn er verschillende manieren waarop u deze kunt laten plaatsen. Er zijn verschillende materialen die gebruikt kunnen worden die allen hun voor- en nadelen kunnen hebben. Hout is vaak de goedkoopste mogelijkheid. Wel is het bij hout zo dat het veel meer onderhoud nodig heeft dan andere materialen. Wanneer u een dakkapel van kunststof neemt, gaat deze dus veel langer mee. Dit kan er weer voor zorgen dat de kunststof dakkapel uiteindelijk dus een stuk goedkoper is dan de houten versie. Ook is er nog onderscheid tussen standaard dakkapellen of speciaal gemaakte dakkapellen. Er zijn standaard formaten dakkapellen die zo geplaatst kunnen worden. Hier betaalt u dan ook een stuk minder voor dan wanneer u een dakkapel speciaal laat maken voor uw huis. Wat ook nog mee kan spelen is de vergunning van de gemeente. U kunt natuurlijk niet zomaar een dakkapel laten plaatsen, maar moet hier toestemming voor hebben van de gemeente. Tenzij het gaat om een dakkapel met een plat dak. Bij een plat dak is er namelijk geen toestemming nodig va de gemeente.

Het is belangrijk om goed rond te kijken naar verschillende dakkapellen. Het is natuurlijk fijn wanneer u een dakkapel heeft gevonden wat bij u past en heel begrijpelijk dat u deze zo snel mogelijk wil laten plaatsen. Toch is het zo dat verschillende bedrijven een hoop verschillende prijzen kunnen bieden. Wanneer u goed rondkijkt kan het maar zo zijn dat u ergens anders dezelfde dakkapel kan vinden voor een goedkopere prijs. Het is dan zonde om haast te hebben. Wees dus gewaarschuwd. Kijk goed rond voor u uw dakkapel gaat kopen.

Bron: Woningfacts.nl

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je weten hoe je een dakkappel kunt realiseren? Lees dan snel verder

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden