wat kost een dakkapel

Waar moet je op letten bij het onderhouden van een dakkapel?

Geplaatst op

Bij het onderhouden van een dakkapel zijn er tal van verschillende aspecten om rekening mee te houden. Een dakkapel biedt verschillende voordelen, maar kan ook voor problemen zorgen als deze niet goed onderhouden wordt. Belangrijke voordelen van een dakkapel zijn de extra ruimte en het licht wat zo’n element in je dak je biedt. Als nadeel kan worden aangevoerd dat er lekkages of verstoppingen rond de dakkapel kunnen ontstaan. Het gaat hierbij in het bijzonder om een verstopping van de afvoer, een lekkage rond de dakbedekking op de dakkapel, enzovoorts. In dit artikel vertellen we je meer over het onderhoud aan een dakkapel.

 

Onderhoud aan kozijnen en de dakbedekking

Wanneer je voor een dakkapel met houten kozijnen hebt gekozen, dan is het belangrijk om deze regelmatig opnieuw te schilderen. Op het moment dat het verf begint af te bladderen, zal dit geen bescherming meer bieden tegen houtrot. Ook de dakbedekking van de dakkapel moet regelmatig worden nagekeken op slijtage. Denk aan scheurtjes en barstjes die kunnen ontstaan, op het moment dat er in de herfst takken tegen de dakbedekking slaan. Vaak kunnen deze scheurtjes relatief eenvoudig worden dicht gebrand, om verdere vochtproblemen aan de binnenzijde van de dakkapel tegen te gaan.

 

Dakgoten en regenpijpen schoonmaken

Ook de dakgoten en regenpijpen dient men te onderhouden. In de dakgoot aan de dakkapel kan na verloop van tijd veel blad zitten. Wanneer deze bladeren naar de regenpijp stromen, kan dit het begin van een vervelende verstopping vormen. Door de dakgoot aan de dakkapel te reinigen, voorkom je dit. Je kunt hier de hulp van een loodgieter voor inschakelen, als je werken op grote hoogte vervelend vindt. Daarbij is het verstandig om een bladvanger over de regenpijpen te plaatsen. Zo wordt voorkomen dat het blad in de afvoer stroomt. Meer informatie over onderhoud aan een dakkapel vind je op deze website.

 

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je weten hoe je een dakkappel kunt realiseren? Lees dan snel verder

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden