wat kost een dakkapel

Tips om je dak zo goed mogelijk te onderhouden

Geplaatst op

Regelmatig onderhoud aan je dak is essentieel om vochtproblemen in huis te kunnen voorkomen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er in de herfst- en wintermaanden takken tegen je dakbedekking slaan, die hierbij voor schade zorgen. Via deze beschadigingen, vaak voorkomend bij een bitumen dakbedekking, kan er vervolgens vocht bij je woning naar binnen lopen. Ook op een dakkapel wordt vaak gebruik gemaakt van bitumen! Het materiaal is eenvoudig aan te leggen en daarbij behoorlijk duurzaam. Dit maakt dat de dakbedekking pas na vele jaren vervangen hoeft te worden.

 

Hulp van een loodgieter bij onderhoud aan je dak

Voor het onderhouden van je dak en dakbedekking kan de hulp van een loodgieter wenselijk zijn. Een loodgieter controleert de dakbedekking op beschadigingen en zal deze waar nodig dichtbranden. Het dichtbranden van de bitumen dakbedekking is vaak snel gedaan, waardoor langdurige onderhoudswerkzaamheden vaak niet noodzakelijk zijn. Mocht er een groot deel van de dakbedekking vervangen moeten worden, dan kan ook het vervangen van het dak een optie zijn. Dit is soms rendabeler dan het vervangen van een los stuk dakbedekking.

 

Een dak vervangen en dakkapel plaatsen

Je dak laten vervangen is niet alleen rendabeler in sommige gevallen. Ook maakt dit de weg vrij om een dakkapel in je dak te laten plaatsen. Met een dakkapel profiteer je van meer ruimte op bijvoorbeeld de zolderkamer. Ook in een badkamer kan een dakkapel goed van pas komen om meer ruimte te creëren. Niet onbelangrijk is het licht wat een dakkapel biedt! Vaak wordt de dakkapel van twee grote ramen voorzien, die het licht naar binnen laten stralen.

 

Het is raadzaam om je vooraf te laten informeren over de mogelijkheden die je hebt, wanneer je een dak wilt vervangen. Klik hier om daar alvast meer over te lezen!

 

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je weten hoe je een dakkappel kunt realiseren? Lees dan snel verder

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden