wat kost een dakkapel

Schoorsteenveger maakt de woning gezond

Geplaatst op

We willen niet alleen comfortabel wonen in ons huis, het moet uiteraard ook veilig zijn. Daarom plaatsen we goede sloten op de deuren, zorgen ervoor dat de kinderen vrij kunnen spelen zonder obstakels en de elektra wordt op de juiste wijze aangesloten. Daarnaast mag onderhoud aan de schoorsteen ook zeker niet vergeten worden, dit fungeert als de longen van de woning. De schoorsteenveger kan met periodiek onderhoud de woning gezond houden, en dat is ook goed voor de bewoners. Met deze drie tips blijft jouw woning gezond!

 

1. Schoorsteenbrand voorkomen

Bij schoorsteenbrand is de oorzaak de roetaanslag aan de binnenzijde van de schoorsteenmantel. De schoorsteenveger kan deze door regelmatige reinigingswerkzaamheden zoveel mogelijk verwijderen waardoor de kans op schoorsteenbrand veel kleiner wordt.

 

2. Oververhitting tegengaan

Wanneer de warmte in de schoorsteenpijp niet op de juiste wijze afgevoerd kan worden, kunnen er barsten ontstaan in de stenen. De pijpen kunnen ook verbuigen of corrosie gaan vertonen. De schoorsteenveger zorgt ervoor dat warmte goed kan ontsnappen om schadelijke gevolgen te vermijden.

 

3. Koolmonoxide door verstopping

Wanneer de schoorsteen verstopt is, bijvoorbeeld door een vogelnest, is het mogelijk dat het brandmateriaal niet geheel tot verbranding kan geraken. Dan kan er koolmonoxide ontstaan die niet door de schoorsteen naar buiten kan, dit komt weer terug in de woning. Koolmonoxide is niet zichtbaar en heeft geen geur, maar kan wel dodelijk zijn. Laat daarom de schoorsteen regelmatig controleren op verstoppingen door de schoorsteenveger.

 

De schoorsteenveger maakt de woning veilig

Door regelmatig de schoorsteen inclusief pijp, mantel en haard te laten reinigen kunnen veel gevaren en ongemakken worden voorkomen. Daarnaast zal de erkende schoorsteenveger een certificaat overhandigen wat niet alleen een wettelijke verplichting is, het kan ook gevraagd worden door de verzekering bij een brand in huis. Je zorgt voor je lichaam door gezond te leven, zorg ook voor de woning door de longen van het huis gezond te houden!

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je weten hoe je een dakkappel kunt realiseren? Lees dan snel verder

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden