wat kost een dakkapel

Raambeveiliging: sloten en alarmsystemen

Geplaatst op

Heb je een nieuwe dakkapel op het oog? Dan wil je graag ook dat de ramen goed beveiligd zijn natuurlijk! Raambeveiliging is misschien niet iets waar je direct bij stil staat bij het opvragen van offertes voor een dakkapel. Desalniettemin is het nadenken over hoe je je ramen het beste kunt beveiligen, van groot belang. Hier zit immers een prijskaartje aan wat je toch zult moeten betalen als je een veilig gevoel en rust wenst.

Prijzen van raambeveiliging

Raambeveiliging kan op verschillende manieren: je kunt een slotenmaker langs laten komen om een goed slot op het raam te laten zetten. Je kunt er ook voor kiezen om een alarmsysteem te installeren. Dit houdt misschien niet per se de inbrekers buiten, maar het zorgt er wel voor dat ze, eenmaal binnen, weer erg snel het hazenpad kiezen. Juist omdat er zo veel variatie bestaat in de manier waarop je je woning wil gaan beveiligen, is het lastig om een eenduidige prijs aan te geven. Elke manier van beveiligen is weer nét een beetje anders. Desalniettemin zijn er twee hoofdcategorieën voor het beveiligen van je woning: sloten en alarmen.

Denk als de inbreker

Vaak zijn de sloten voor ramen minder sterk en uitgebreid dan die van de voor- of achterdeur. Dit komt omdat ramen over het algemeen moeilijker zijn om door naar binnen te dringen, dan door deuren. Deuren zijn hier juist immers voor gemaakt! De sloten voor ramen, zeker die op je nieuwe dakkapel, bieden vooral veel tijdswinst. De inbreker vindt het slot misschien dusdanig ingewikkeld dat het zijn tijd niet waard is. Een inbreker moet het immers hebben van zijn snelheid: hoe eerder hij de plaats van delict verlaat, hoe groter de kans dat hij er met de buit en ongeschonden weg komt! Probeer daarom bij het uitkiezen van een slot een beetje te denken als de inbreker: Als jij de sleutel niet hebt, zou het je dan veel of weinig tijd kosten om het raam te openen?

Over ons

Wil je weten hoe je een dakkappel kunt realiseren? Lees dan snel verder

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden