wat kost een dakkapel

Nieuw tuingereedschap kopen? Dit zijn de mogelijkheden

Geplaatst op

Goed tuingereedschap is belangrijk. Het zorgt ervoor dat jij jouw tuin goed kunt onderhouden, zodat jouw tuin er altijd prachtig bijligt. Wil jij zo lang mogelijk van jouw tuingereedschap gebruik kunnen maken? Dan is het aan te raden om te investeren in gereedschappen van hoge kwaliteit. Zo weet je zeker dat jouw tuingereedschappen jaren meegaan. Wil jij nieuwe tuingereedschappen kopen? Dan kan je kiezen tussen tuingereedschap op benzine, elektriciteit en accu. Wij vertellen je meer over de verschillende soorten tuingereedschap.

Tuingereedschap op benzine

Tuingereedschap op benzine wordt voornamelijk gebruikt door professionele bedrijven, zoals hoveniersbedrijven. Ze staan bekend als krachtig en betrouwbaar, maar kennen helaas ook een aantal nadelen. Zo is tuingereedschap op benzine lawaaiig, stoten de gereedschappen schadelijke uitlaatgassen uit en behoeven ze veel onderhoud. Daarnaast zijn ze lastig te bedienen en moeten ze regelmatig getankt worden.

Elektrisch tuingereedschap

Elektrisch tuingereedschap is gereedschap met een snoer en een stekker. Door middel van een verlengsnoer is het gereedschap op de meeste plekken in de tuin te gebruiken. Elektrisch tuingereedschap is milieuvriendelijker dan tuingereedschap op benzine. Het snoer heeft echter een aantal nadelen. Zo kan het er voor zorgen dat je niet alle plekken in de tuin kunt bereiken en kan het gevaarlijke situaties veroorzaken. Mensen kunnen struikelen over de snoeren of je kunt het snoer per ongeluk kapotmaken met het gereedschap.

Accu tuingereedschap

Ben jij op zoek naar milieuvriendelijk tuingereedschap dat onderhoudsarm en gemakkelijk te gebruiken is en weinig geluid maakt? Dan is accu tuingereedschap de beste keuze. Accu tuingereedschap is aanzienlijk stiller dan andere soorten tuingereedschap, waardoor de werkzaamheden in de tuin minder geluidsoverlast veroorzaken voor de buren en de natuur in de omgeving. Verschillende tuingereedschappen, van heggenscharen en bladblazers tot grasmaaiers en kruiwagens, zijn al verkrijgbaar met een accu. Wil jij accu tuingereedschap kopen? Dan is het aan te raden om alle gereedschappen van één merk te kopen. Merken maken vaak gebruik van één soort accu, die op al hun gereedschappen past. Door slechts één merk accu tuingereedschap te kopen heb je meerdere accu’s. Ben je de heg aan het snoeien en is de accu leeg? Dan heb je gemakkelijk een aantal andere accu bij de hand, zodat je de werkzaamheden gewoon voort kunt zetten. Dat is wel zo handig! Accu tuingereedschap kent veel voordelen ten opzichte van andere soorten tuingereedschap. Zo zijn ze net zo krachtig als andere soorten tuingereedschap, maar ze stoten geen schadelijke uitlaatgassen uit, veroorzaken ze minder geluidsoverlast en zijn ze gemakkelijker te hanteren. Dit maakt accu tuingereedschap de beste keuze.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je weten hoe je een dakkappel kunt realiseren? Lees dan snel verder

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden