wat kost een dakkapel

Loft maken is erg eenvoudig

Geplaatst op

De loft stamt uit de jaren 70 en is ontstaan in Soho New York. In deze tijd was het niet gemakkelijk om als kunstenaar een woning te vinden in deze stad. Bel was er een heel gebied waar allerlei industriële panden leeg stonden. Van deze panden maakte ze residentiële gebouwen. Ze gingen er in wonen. Het voordeel van deze banden was, dat ze heel groot waren en daarmee werd het voor de kunstenaars mogelijk om grote werken als sculpturen en schilderijen te maken. Het idee van de loft: hoge ramen en een open ruimte waarin verschillende functies als woon-, eet-, en slaapkamer gecombineerd zijn. Ook bij jezelf op zolder kun je een loft te maken. In deze blog lees je er meer over. 

Gietvloer als basis voor een loft 

Wanneer je op zolder een loft wil maken is het erg belangrijk dat de ruimte leeg is en dat eventueel de tussenmuurtjes, als er geen dragende functie hebben, verwijderd worden. Het gaat erom dat de loft een open karakter heeft; het is één ruimte. 

De gietvloer is geweldige basis voor een loft. Dit heeft te maken met het feit dat de vloer heel minimalistisch oogt, naadloos is. Het is wel belangrijk om een gietvloer op een betonvloer te gieten, dit is de geschikte basis om de kunststof op te gieten. 

Het maken van de loft op zolder 

In een loft is het belangrijk dat er voldoende zonlicht naar binnen valt. Zorg er dus voor dat je een mooie dakkapel laat plaatsen door een gespecialiseerd bedrijf. Daarnaast is het belangrijk om goede meubels te kiezen die alle functies ondersteunen. 

Een loft kan dienst doen als logeerkamer, maar even zo goed als bijvoorbeeld een appartement dat je verhuurt aan een student.

Vind je het leuk om nog een opleiding te doen, dan is het mogelijk om bijvoorbeeld te gaan studeren en deze loft als een studiekamer te gebruiken.

Over het algemeen maken mensen niet goed gebruik van de zolder, dat kan dus een stuk beter door een loft te creëren in deze ruimte.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je weten hoe je een dakkappel kunt realiseren? Lees dan snel verder

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden