wat kost een dakkapel

Kies op tijd voor een dakkapel

Geplaatst op

Veel mensen met een bestaande woning kiezen voor het laten plaatsen van een dakkapel. Bijvoorbeeld wanneer er een kleine bij het gezin komt. Met een dakkapel kun je ervoor zorgen dat de zolder de kinderkamer wordt. Er zijn nog veel meer situaties te noemen waarbij een dakkapel geplaatst kan worden. Echter kan het een heel gedoe zijn om een dakkapel in huis te plaatsen. Kies daarom al vroeg voor een dakkapel, het liefst wanneer je nog zoekende bent naar een woning.

Een nieuwbouwwoning met dakkapel?

De beste keuze is om bij een nieuwbouwwoning of bij het kopen van een bestaande woning al te kiezen voor een dakkapel. Dit bespaart je namelijk een hoop moeite en problemen. Bij de verbouwing om een dakkapel te nemen krijg je niet alleen te maken met hoge kosten van de dakkapel zelf, maar ook met alle kosten die gepaard gaan met het plaatsen van de dakkapel. Vergeet verder niet de kosten voor het aanvragen van een vergunning. De hoogte van deze kosten is mede afhankelijk van de locatie waar je woont. Zo betaalt iemand in Utrecht 226 euro en iemand in Vianen maar liefst 715 euro. Daarnaast is de verbouwing ook een heel gedoe. Daarom is het makkelijker om direct over deze zaken na te denken tijdens het zoeken van een woning.

Ben je op zoek naar een nieuwbouwwoning? Check dan van tevoren of het dakkapel er ook zal komen. Is dit niet het geval in de bouwplannen? Dan betekent dat niet dat het niet mogelijk. Vaak kun je met behulp van een meerwerklijst extra bouwwerkzaamheden toevoegen, hoewel dit wel extra kosten met zich mee kan brengen. Overleg deze zaken daarom altijd met de aannemer.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je weten hoe je een dakkappel kunt realiseren? Lees dan snel verder

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden