wat kost een dakkapel

Is het raamwerk van jouw dakkapel wel goed beveiligd?

Geplaatst op

Niet alleen deuren in huis moeten van de juiste beveiliging worden voorzien, ook het beveiligen van ramen is van groot belang. Inbrekers kunnen de ramen relatief eenvoudig openbreken, waarna zij in alle rust je woning leeg kunnen halen. Om dit te voorkomen zijn er verschillende maatregelen te nemen. In dit artikel vertellen we je meer over het beveiligen van het raamwerk in je dakkapel. Het gebruik van een dakkapel heeft verschillende voordelen! Naast het feit dat het voor meer ruimte zorgt, komt er meer licht binnen. Door de ramen regelmatig te openen kan ook de ventilatie in ruimtes verbeterd worden. Zeker in de badkamer komt dit van pas, om bijvoorbeeld condens af te voeren.

 

Goede raamsloten voor het raamwerk

Een goede beveiliging van het raamwerk in je dakkapel begint bij het gebruik van de juiste sloten. Zo is het raadzaam om gebruik te maken van raamsloten met een SKG-beoordeling van drie sterren. Deze beoordeling geeft aan dat de sloten getest zijn op hun weerstand tegen de meest voorkomende inbraakvormen. Denk aan inbraakmethodes als kerntrekken, lockpicking, enzovoorts.

 

Schakel een slotenmaker in om deze raamsloten op de ramen te laten monteren. Lees hier meer over de montage van en advies over geschikte sloten. Slotenmakers hebben vaak een goed beeld van de mogelijkheden die tegenwoordig worden aangeboden op het gebied van raamsloten.

 

Zorg voor een alarmsysteem in je woning

Naast goede raamsloten is ook het gebruik van een alarmsysteem in huis aan te raden. Je kunt een alarmsysteem tegenwoordig geheel naar eigen wens samenstellen. Kies bijvoorbeeld voor een alarmsysteem, bestaande uit magneetcontacten en een bewegingssensor. De magneetcontacten kunnen op de ramen worden aangesloten, terwijl de bewegingssensor ideaal is voor op de overloop. Op het moment dat het alarmsignaal in huis geactiveerd is, zullen inbrekers direct afgeschrikt worden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je weten hoe je een dakkappel kunt realiseren? Lees dan snel verder

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden