wat kost een dakkapel

Houdt de warmte binnen door goed te isoleren

Geplaatst op

Wanneer u een dakkapel laat plaatsen, is het ook goed om na te denken over het soort raam wat in de dakkapel en in de rest van uw huis geplaatst wordt. Via het raam verlaat namelijk veel warmte uw huis, iets wat u alleen maar geld kost. Met een goede isolering van de ramen blijft de warmte lekker binnen en bespaart u stookkosten. Het isoleren van de ramen kan op twee manieren: het juiste glas kiezen en het materiaal van de kozijnen. In dit artikel leggen we u de verschillende mogelijkheden uit.

Isoleren via de ramen 

Veel mensen weten wel dat enkel glas het minst isolerend is. Vaak denken mensen dat ze er met dubbel glas daardoor goed mee weg komen, maar ook dubbel glas is niet meer voldoende. Ieder type glas heeft een U-waarde, die aangeeft hoe goed het glas isoleert. Hoe lager de U-waarde, hoe minder warmte er verloren gaat en hoe beter het glas dus isoleert. Momenteel ligt de maximaal toegestane U-waarde op 1.65, maar vaak wordt een U-waarde van 1.1 aangehouden. Dubbel glas heeft een U-waarde van 2.9. Om deze U-waarde naar beneden te krijgen, wordt er een coatinglaag tussen de ramen geplaatst. Door deze coating blijft de warmte nog beter in huis. De coating kan bestaan uit droge lucht, argon of krypton. Krypton heeft hierbij de laagste U-waarde en isoleert daardoor het beste. 

Isoleren met de juiste kozijnen 

Naast het type glas en coatinglaag, is het ook belangrijk om te kijken naar het materiaal van de kozijnen. In oude huizen zitten vaak nog oude kozijnen die niet meer voldoen aan de norm van een U-waarde van 1.65. Daarom is het verstandig om eens te kijken hoe het is gesteld met uw kozijnen. Voor uw kozijnen kunt u verschillende materialen kiezen: staal, aluminium, PVC en hout. Hierbij isoleert staal het minst goed en hout het beste. Bij het kiezen van een materiaal dient u ook rekening te houden met de stijl van het huis. Een houten kozijn steekt gek af bij een modern huis met een strak design. Voor u begint aan de klus raden wij aan om u goed in te lezen. Meer informatie over alle typen isolatie kunt u vinden op www.isolatie-info.nl

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je weten hoe je een dakkappel kunt realiseren? Lees dan snel verder

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden