wat kost een dakkapel

De voordelen van een dakkapel

Geplaatst op

De zolder is vaak een grote ruimte zonder dat er veel gebruikt van gemaakt wordt. Door het schuine dak is de ruimte vaak beperkt waardoor het vaak als een nutteloze kamer beschouwd wordt. En dat is jammer, want door zo te denken gaan er veel kostbare meter verloren. Wil je van jouw zolder een bruikbare ruimte maken met meer lichtinval? Dan wordt het tijd om een dakkapel te overwegen, zodat je optimaal gebruik kunt maken van de vierkantemeter die verloren gaat.

Een groter huis!

Door voor een dakkapel te kiezen gaan er geen meters meer verloren. Je hebt een grotere gebruiksoppervlakte en dus meer loopruimte. Het voordeel hiervan is dat je zolder ineens een bruikbare ruimte wordt die je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Deze extra ruimte levert niet alleen meer comfort op, het komt de waarde van je huis ook nog eens ten goede. Een huis met drie slaapkamers is makkelijker te verkopen dan een huis met 2 slaapkamers. De extra ruimte kan gebruikt worden als studeerkamer, kantoor of een extra slaapkamer.

 

Kies voor een kunststof dakkapel.  Het voordeel is dat het geen onderhoud nodig heeft en jaren mee gaat.

Meer lichtinval

De leefbaarheid van onze woning hangt met name af van de hoeveelheid lichtinval. Natuurlijk licht is niet alleen gezonder, het geeft onze mood ook nog eens een boost. Daarnaast kun je met een dakkapel rekenen op een beter uitzicht vanaf de zolder. Erg fijn wanneer je van plan bent om de zolder om te bouwen tot een extra slaapkamer. Daarnaast kun je het raam altijd open gooien wat voor frisse lucht zorgt. Daarnaast ziet het huis er van de buitenkant ook fraaier uit, wat de waarde van je woning ook weer ten goede komt. 

Wat moet je doen om een dakkapel te krijgen?

Wil je een dakkapel laten bouwen, dan zal je een bouwvergunning moeten aanvragen. Afhankelijk van de gemeente waar je staat ingeschreven kost een bouwvergunning vaak tussen de 200 en 600 euro. Daar komt de prijs van een dakkapel nog bovenop. Het is lastig om hier een uitspraak over te doen, maar om je een beeld te geven van de kosten kun je ongeveer rekenen op een bedrag tussen de 3.000 en 6.000 euro afhankelijk van de grootte, het aantal arbeidsuren, voorrijkosten en de benodigde materialen. Ga met meerdere bouwvakkers in gesprek om een beeld te krijgen van de prijzen. Dit stelt je in staat om verschillende aanbiedingen te vergelijken, wat de keuze een stuk eenvoudiger maakt. Ook de duur van de garantie zou een rol moeten spelen bij het maken van een beslissing.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je weten hoe je een dakkappel kunt realiseren? Lees dan snel verder

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden