wat kost een dakkapel

De voordelen van een dakkapel

Geplaatst op

Verwacht jij gezinsuitbreiding of ga je meer thuiswerken en wil je een ruimere woning, zonder dat je daarvoor hoeft te verhuizen of een grootschalige verbouwing moet starten? Dan is een dakkapel iets voor jou. Door een dakkapel te laten plaatsen wordt die krappe zolderkamer opeens een ruime slaapkamer met veel licht en wordt de zolder van de garage opeens een volwaardige kamer die uitstekend gebruikt kan worden als kantoor. Een dakkapel is een uitstekende oplossing wanneer je meer ruimte in jouw huidige woning wil. Wij hebben een aantal voordelen op een rijtje gezet.

Meer ruimte

Een van de voornaamste redenen om een dakkapel te laten plaatsen is om meer ruimte te creëren. Ondanks het feit dat een dakkapel theoretisch gezien niks aan het vloeroppervlak toevoegt, zorgt een dakkapel er wel voor dat het beschikbare vloeroppervlak nu optimaal gebruikt kan worden. Een schuin dak zorgt ervoor dat een groot gedeelte van de vloer onder het schuine niet gebruikt kan worden, omdat men er niet rechtop onder kan staan. Door een dakkapel te laten plaatsen is dat gedeelte van de vloer opeens gemakkelijk te betreden en te gebruiken, waardoor er meer in de kamer past of het huidige meubilair beter over de kamer verdeeld kan worden, zodat er meer loopruimte overblijft.

Meer lichtinval

Naast het feit dat een dakkapel de inhoud van een kamer vergroot, zorgt het er ook voor dat er meer daglicht naar binnenvalt dan wanneer je kiest voor bijvoorbeeld een eenvoudig dakraam. Een dakraam zorgt ervoor dat het daglicht dat naar binnen valt op de grond valt, waardoor de ruimte altijd een beetje donker is. Een dakkapel zorgt ervoor dat het daglicht recht de ruimte invalt, waardoor de hele kamer goed verlicht is. Bovendien zorgen de grote ramen ervoor dat je makkelijk naar buiten kunt kijken, waardoor de ruimte minder krap lijkt.

Betere ventilatie

Een ander groot voordeel van een dakkapel is het feit dat de ruimte na het plaatsen veel beter te ventileren is. De grote ramen kunnen wijd opengezet worden, waardoor de ruimte in no time weer lekker fris is. Wil jij een dakkapel laten plaatsen? Een dakkapel plaatsen is een zware klus waar veel specifieke kennis voor nodig is. Door deze klus uit te laten voeren door een professioneel, ervaren bedrijf weet je zeker dat de dakkapel op de juiste wijze wordt geplaatst, zodat jij er jarenlang onbezorgd van kunt genieten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden