wat kost een dakkapel

Dakrenovatie kan kosten besparen

Geplaatst op

Dakrenovatie wordt vaak te lang uitgesteld, pas bij schade aan het dak of een lekkage wordt er aandacht aan besteed. Omdat de bovenzijde van het dak niet direct zichtbaar is, staan huiseigenaren er niet altijd bij stil om regelmatig onderhoudswerkzaamheden uit te laten voeren. Toch kan tijdige dakrenovatie kosten besparen, op deze pagina geven we een aantal voorbeelden hoe dit mogelijk is.

 

http://www.bkgdakwerken.be/dakrenovatie/

Voorkom schade aan de rest van de woning

Een lekkage kan lang aanwezig zijn voor het zichtbaar wordt voor de bewoners, en dan kan er al grote schade ontstaan zijn. Wanneer dakrenovatie niet tijdig wordt uitgevoerd kan de zolder gaan lekken, water kan doordringen in de houten constructie en ook de stenen en voegwerk aantasten. Dat kan leiden tot gevaarlijke situaties en hoge kosten voor reparatie.

 

Minder wateroverlast dankzij dakrenovatie

Daken zullen op den duur vervuild raken door vallende bladeren, takken, en ongedierte zoals vogels die nesten bouwen op het dak en in de dakgoten. Bij periodieke dakrenovatie worden deze gebreken geconstateerd en verholpen. Door blokkades weg te nemen kan neerslagwater weer op de juiste wijze afgevoerd worden, wat de kans op overstroming en verstopping aanzienlijk zal verminderen.

 

Energiebesparing dankzij een goede dakbedekking

Warmte stijgt op, het dak is een groot oppervlak waar veel warmte door verloren raakt. In de maanden dat er gestookt wordt kan dakrenovatie aanzienlijke kosten besparen op het energieverbruik. En dat is een besparing die steeds opnieuw voordeel oplevert. Afhankelijk van de huidige situatie kan de specialist de meest effectieve wijze van isolatie aanbevelen, informeer naar de mogelijkheden.

 

Als laatste mogen we ook zeker noemen dat dakrenovatie de waarde van de woning gunstig kan beïnvloeden. Een dak dat in goede staat is en er ook netjes uitziet zal bij eventuele verkoop invloed hebben op de verkoopprijs. Daarmee biedt het niet alleen voordeel voor de periode dat je onder het dak woont, maar ook wanneer je gaat verhuizen!

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je weten hoe je een dakkappel kunt realiseren? Lees dan snel verder

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden