wat kost een dakkapel

Dakkapel kopen. Houten of kunststof?

Geplaatst op

Een dakkapel, het levert ontzettend veel voordelen op. Zoveel voordelen dat je vastbesloten bent om er eentje aan te schaffen. Maar dan nu, zal je een keuze moeten maken voor het ontwerp van het dakkapel, het materiaal en de opdrachtnemer. In dit artikel begeleiden we jou met het maken van deze lastige keuzes. Zo geven we meer informatie over de mogelijkheden op het gebied van ontwerp, de materialen en hoe je de beste opdrachtnemer vindt.

De voordelen in het kort

Laten we de voordelen nog een keer kort doornemen. Een dakkapel maakt van jouw zolder een leefbare ruimte die je kunt gebruiken als extra slaapkamer, werkruimte of studeerruimte. Het verbetert de leefkwaliteit van je woning.  Zo mag je rekenen op meer lichtinval, frisse lucht, een beter uitzicht en meer ruimte met een dakkapel. Geweldig toch? Met al deze voordelen neemt uiteindelijk de waarde van je woning toe, waardoor de return on investment (ROI) bij een dakkapel vaak hoog ligt.

Hout of kunststof?

Het grote voordeel van kunststof is dat het niet tot nauwelijks onderhoud nodig heeft. Het is geen natuurproduct waardoor het niet gaat rotten, wat bij hout wel het geval kan zijn. Het geeft een woning vaak een moderne uitstraling. Heb je liever een natuurlijke uitstraling, dan past hout beter bij je. Vergeet niet dat hout vaak duurder is en bovendien meer onderhoud nodig heeft. Zo zal je het hout eens in de zoveel tijd moeten laten lakken. Niet iedereen heeft hier tijd voor. Daarbij is de garantieperiode van een kunststof dakkapel vaak langer dan bij een houten dakkapel. Laat je informeren door je opdrachtgever welk soort materiaal het beste bij je past. 

Wat kost een dakkapel ongeveer?

Het blijft lastig om uitspraken te doen over de kosten voor een dakkapel. Deze hangen van de grootte, het ontwerp, jouw woning en de hoeveelheid arbeidsuren af. Wel is het goed om te weten dat je goedkoper uit bent wanneer je voor een kunststof dakkapel kiest in vergelijking met een houten dakkapel. We raden je aan om bij verschillende opdrachtnemers een offerte aan te raden. Op deze manier kun je de offertes vergelijken en voor de beste deal gaan. Ook de voorrijkosten kunnen de kosten van een dakkapel beïnvloeden. Kies daarom voor een opdrachtnemer in de buurt, dit scheelt je aanzienlijk veel geld. Vergeet niet bij vrienden en familie te informeren met wie zij goede ervaringen hadden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je weten hoe je een dakkappel kunt realiseren? Lees dan snel verder

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden