wat kost een dakkapel

Berekening prijs dakkapel

Geplaatst op

Een dakkapel doet meer dan een verloren ruimte omtoveren tot bruikbare kamer, of zolderkamer vergroten. Het zorgt voor meer licht, en het is bovendien een mooie waardevermeerdering voor je huis. Een goede investering dus. Een dakkapel is waarschijnlijk goedkoper dan je denkt. De maten en wensen hebben natuurlijk wel invloed op de prijs en dat leggen we hieronder uit.

 

Dakkapel breedte

Hoe breder je het dakkapel wilt hebben, hoe hoger de kosten ook zullen uitvallen. Kozijnen zijn namelijk het duurste onderdeel in een dakkapel, en hoe breder hij wordt, hoe meer kozijn je ook nodig hebt. Bij kozijnen gaat het vooral om het glas wat erin zit, want glas is duur. Ook bepaalt het aantal ramen die open moeten kunnen (draai/kiep) de prijs.

 

Kunststof en hout

Je kunt kiezen voor een (prefab) kunststof dakkapel en een van hout. Hout kies je wanneer je geen doorsnee rijtjeswoning hebt, en hem naadloos wilt laten aansluiten met de huidige bouwstijl. Denk bijvoorbeeld aan een jaren ‘50 woning. Een kunststof dakkapel wordt het meest gekozen, en dat is mede vanwege zijn prijs. Hij is goedkoper, en biedt bovendien meer voordelen. Kunststof kozijnen hoef je bijvoorbeeld nooit te verven. Bij hout moet dat iedere 5 jaar. Daarnaast heeft hout niet het eeuwige leven en kunststof wel.

 

Plat dak, schuin dak, of verhoogde nok

De prijs dakkapel wordt mede bepaald door de locatie waar hij geplaatst moet worden en het type dak. Plaats je hem op een schuin dak met een gemiddelde hellingshoek van +/- 40 graden, dan ben je het goedkoopst uit. Je komt dan uit op een kapel met een plat dak. Loopt het dak een stuk schuiner, dan kun je kiezen voor een kapel met een schuin dak. Dit sluit beter aan bij de woning. Mocht je in de nok van het dak een dakkapel willen, dan is dat zeker mogelijk! De prijs loopt dan wel flink op, dus daar moet je wel rekening mee houden.

 

Kies je eigen kleur

Bij kunststof kozijnen kun je zelf de kleur bepalen. Je kunt kiezen uit een aantal standaard RAL kleuren waaronder wit, crème, antraciet, rood, en groen, maar ook iets afwijkends. Afwijkende kleuren kosten vaak iets meer.

 

Afwerking en opties

Wat de afwerking en opties betreft is er ook veel mogelijk, wat ook invloed heeft op de dakkapel prijs. Denk aan inzethorren, elektrische rolluiken, ventilatieroosters, en aftimmering voor aan de binnenkant. Moeten er dakpannen worden afgevoerd, en ander afval, of ga je dit zelf voor je rekening nemen.

 

Prijs dakkapel berekenen

Wie zoekt naar prijs dakkapel kan het beste eens een kijkje nemen op de website van Blok-dakkapellen.nl omdat je hier namelijk zelf je dakkapelprijs kunt berekenen. Ze hebben namelijk een handige calculator zodat je direct weet wat het je gaat kosten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je weten hoe je een dakkappel kunt realiseren? Lees dan snel verder

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden