wat kost een dakkapel

Benieuwd hoe je jouw nachtrust verbeterd? 3 gouden tips

Geplaatst op

Dit is een probleem voor een heleboel mensen. Het is namelijk het hebben van een slechte nachtrust. Ben je het ook zat om elke keer uitgeput de dag door te gaan, dan heb ik hier 3 gouden tips waardoor de nachtrust kan verbeteren.

Slechte nachtrust

Iedereen heeft het wel eens gehad en het is heel vervelend als het je overkomt. Het is het hebben van een slechte nachtrust. Het kan komen door slapeloosheid en je gaat dan heel de tijd naar het plafond staren of je draait heel de tijd om, ook kun je erg diep gaan denken. Als je op moet staan heb je het gevoel dat je uitgeput bent en dat je eigenlijk gewoon eventjes wilt slapen. Je bent overdag dus moe, slaperig en/of prikkelbaarder.

Er zijn niet echt richtlijnen die zeggen dat je per se een x aantal uren moet slapen, maar er wordt wel gezegd dat als je 8 uur slaapt je een energiek leven kunt leiden. Het verschilt namelijk ook wel per persoon. De ene heeft meer slaap nodig dan de ander.

Maar wanneer is er sprake van slecht slapen? Er wordt gesproken van slapeloosheid als je vaker dan 2 keer per week een slechte nachtrust hebt, waardoor je overdag minder goed kan functioneren. Dan kun je last hebben van slecht inslapen, lang wakker liggen of te vaak te vroeg wakker worden.

Je kunt het verbeteren door:

  • Beweeg genoeg gedurende de dag
  • Vermijd voor het slapen een paar uurtjes van tevoren tv schermen, telefoon en tablet
  • Een half uur voor het slapen even tot rust komen (lees een boek of doe ademhalingsoefeningen, je kunt ook muziek luisteren)

Redenen Slechte nachtrust

Maar waar komt zo een slechte nachtrust ineens vandaan? Er zijn verschillende redenen waardoor je een slechte nachtrust kunt hebben. Een slechte nachtrust kan bijvoorbeeld ontstaan door zorgen of spanningen, lichamelijke klachten die je kunt hebben of door psychische klachten. Het kan ook komen door iets simpels zoals het te veel hebben gekeken naar een telefoon scherm waardoor dat heldere licht iets te veel was voor je ogen, dus die moeten eerst nog een soort van herstellen.

Je ogen zijn net als een camera lens, je ogen stellen zich scherp op de hoeveelheid licht die het ontvangt. Een slechte nachtrust kan ook ontstaan door alcohol te drinken, te vroeg naar bed, te laat opstaan, roken, koffiedrinken, te veel licht van buitenaf of toe aan een nieuw bed enzovoort.

Als het echt heel heftig is dan zal ik je adviseren om de huisarts in te lichten hierover, want het kan zijn dan je een slaapstoornis hebt:

  • Slaapapneu: je ademhaling kan ‘s nachts af en toe stoppen
  • Een vertraagd slaapfasesyndroom: Je kan niet altijd inslapen waardoor je ‘s ochtends altijd erg slaperig bent.
  • Rusteloze benen: je kan dan je benen niet stilhouden in de avond.

Rolluik kopen

Wat zeker een oorzaak van slapeloosheid kan zijn is te veel licht van buitenaf. Dat kun je heel gemakkelijk oplossen. Door het licht van buitenaf gebeurt er te veel in de kamer waardoor het je afleidt van het slapen. Je kunt dit gemakkelijk oplossen, door het kopen van rolluiken. Een rolluik is een afsluiting voor je raam met als doel zonnewering, maar het kan ook voorkomen dat er inbraken plaatsvinden. Het is heel handig en er komt geen licht binnen, zo kan je slechte nachtrust meteen verbeteren. Zeker voor de mensen die wat gevoeliger zijn tegen afleidingen of die licht slapen.

De Heroal HK842 rolluiken worden het meeste verkocht. Dat is omdat ze een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding hebben. Ook is er een elektrische bediening. Deze rolluik is zeker aan te raden. De Heroal rolluik RS42 die voorheen HK842 heette kan strak opgerold worden en kun je daarom dus plaats besparend noemen. De rolluik kost €109,95.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je weten hoe je een dakkappel kunt realiseren? Lees dan snel verder

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden