wat kost een dakkapel

7 tips om je eigen groene paradijs te creëren

Geplaatst op

Ook met een kleine tuin is het mogelijk om deze volledig naar jouw smaak in te richten. Hoe klein de tuin ook is, het is niet nodig om afstand te doen van het idee om je eigen groene paradijs te creëren. In dit blog bespreken we een aantal slimme trucjes om je eigen groene paradijs te creëren en geven we tips voor tuinieren in een kleine omgeving.

Het thema van je tuin

Kies een thema voor je tuin en houd je hieraan. Kies er planten, meubels en andere accessoires bij.

Creëer privacy in je tuin

Het creëren van groene muren en heggen kan een kleine tuin of terras volledig transformeren in een mooi buitengebied dat zelfs op een tuin kan lijken. Maak hiervoor grote en dichte begroeiingen rond alle hoeken die u totale privacy biedt en een perfecte omgeving om buiten te eten en lekker te ontspannen.

Kies de juiste verlichting voor je tuin

Verlichting is een belangrijke factor voor de styling van je tuin. Goede verlichting kan de tuin een stuk meer schoonheid meegeven. Op deze manier kun u ook in de avond genieten van uw tuin.

Kleurpatronen in je tuin

Bloeiende eenjarige kunnen het uiterlijk van elke tuin volledig veranderen wanneer ze allemaal samen bloeien. Je kunt voor elk seizoen verschillende soorten bloemen en planten kiezen. Kies voor een combinatie van twee of drie kleuren om een harmonie te creëren.

Accessoires van hout of zandsteen

Gebruik zoveel mogelijk natuurlijke materialen. Houten kratten of maak een bed van zandsteenblokken. Voor zitplaatsen kun je boomstronken kopen, ze zijn goedkoop en nemen niet veel ruimte in beslag. Dit is een leuke manier om een meer authentieke en natuurlijke omgeving te creëren.

De vloer van je tuin

Kies een vloerstijl die diep, gewaagd en opvallend is. Houd de kleurencombinaties in het achterhoofd om de tuintegels een uniek tintje te geven.

Terrastuin

Een terras tuin hoeft niet noodzakelijk een groot aantal planten, bomen en bloemen te bevatten. Een goed onderhouden weelderig groen gazon en een paar plantenbakken zijn voldoende om een indrukwekkende stijl te creëren

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je weten hoe je een dakkappel kunt realiseren? Lees dan snel verder

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden