Wat kost een dakkapel

Wanneer mensen een dakkapel willen laten plaatsen denken ze als eerste aan de prijs, wat kost een dakkapel eigenlijk? De kosten van een dakkapel hangen af van een aantal factoren zoals:

  • De afmetingen
  • Het model
  • De helling
  • Het materiaal
  • Extra’s

 

De afmetingen

De breedte, hoogte en schuinte van de dakkapel beïnvloeden ook de kosten ervan. Er zijn standaard maten waar u rekening mee moet houden maar er zijn veel mogelijkheden om de dakkapel naar uw smaak en wens te maken.

 

Het model

Er zijn verschillende typen dakkapellen, er zijn dakkapellen met een plat-, schuin- of punt dak en er zijn dakkapellen met een nokverhoging. De meeste mensen kiezen voor een dakkapel met een plat dak. Een dakkapel met een schuin- of puntdak zijn duurder omdat de constructie wat gecompliceerder is. Op de pagina Typen dakkapel kunt u meer lezen over de verschillende typen.

 

Het aantal draaikiepramen dat in een dakkapel komen beïnvloeden ook de kosten. Als u meer draaikiepramen in uw dakkapel wilt dan gebruikelijk is maakt dit de dakkapel duurder.

 

De helling

De helling van uw dak beïnvloedt ook de kosten, de graden/schuinte van uw dakhelling veranderd de constructie. Normaliter is de helling tussen de 35 en 45 graden, hier worden meestal geen extra kosten voor gerekend. Als u een andere helling wilt kunnen hier extra kosten voor worden berekend.

 

Het materiaal

Het materiaal dat gebruikt wordt voor de dakkapellen beïnvloed ook de prijs. Een dakkapel kan van hout of kunststof gemaakt worden. Dakkapellen van kunststof zijn gemakkelijk te onderhouden en verkleuren niet. Een kunststof dakkapel hoef je nooit te verven. Er zijn ook kunststof dakkapellen met een houtnerf erin, hierdoor lijkt het een houten dakkapel maar heeft u de voordelen van een kunststof dakkapel. Als u liever natuurlijke en duurzame materialen wilt kunt u kiezen voor een houten dakkapel. Het voordeel hiervan is dat u een houten dakkapel altijd kunt verven, u zit dus niet vast aan een kleur. Kunststof dakkapellen beschikken vaak over een betere isolatie dan houten dakkapellen. 

 

Kunststof dakkapel.

Bron: https://www.benitech.nl/kunststof-dakkapellen/

 

Houten dakkapel

Bron: https://www.dreumel.nl/dakkapellen/houten-dakkapellen

 

 

Extra’s

Er zijn een aantal extra opties die u misschien in uw dakkapel wilt. Zoals: een rolluik, horren, glasfolie en ventilatieroosters. Deze opties verhogen de kosten maar maken uw dakkapel ook luxer.