Dakkapel

Woningbezitters houden ervan om om de zoveel tijd waarde toe te voegen aan hun woning. Alleen weten ze vaak niet precies wat dit nu allemaal voor aanpassingen kunnen zijn. In deze blog gaan we een aantal tips geven hoe jij waarde kan toevoegen aan je koopwoning om zo relaxter te kunnen wonen en eventueel voor een goede prijs in de toekomst de woning te kunnen verkopen. Zin in een beetje inspiratie? Lees dan snel verder en doe je voordeel met de tips die we geven.

Plaats een dakkapel

Veel mensen hebben een zolder waar ze eigenlijk niet zoveel mee doen en dat is behoorlijk zonde. Er zijn opties om de zolder te upgraden, om zo beter gebruik te kunnen maken van deze ruimte. Het is mogelijk om hem in te richten als een loft. Wanneer je besluit om je zolder te gaan gebruiken als woonvertrek, dan is het wel zo fijn dat er voldoende daglicht naar binnen valt. Dit kun je bereiken door een dakkapel te plaatsen. Een dakkapel is een waardeverhogende aanpassing aan je woning, en wanneer je de zolder daarbij ook nog aanpakt en er een loft indeling realiseert, dan zul je zeker hier van kunnen profiteren bij een eventuele verkoop. Natuurlijk gaat de woonwaarde van je woning ook omhoog (de waarde die je geeft aan je woning, waarbij gevoelsmatige aspecten ten opzichte van het wonen een grote rol spelen). Zo’n loft is een stuk leuker en mooier dan een rommelige, stoffige zolder.

Uitbouw van je woning

Er zijn verschillende uitbouwmogelijkheden die je voor je woning kunt realiseren. Twee populaire uitbouwopties zijn: de serre en de zijuitbouw. Met de serre vergroten we het aantal vierkante meters woonoppervlak en zorg je ervoor dat binnen en buiten als het ware door elkaar gaan lopen. En serre heeft vaak grote ramen die van de vloer tot het plafond reiken en je kunt er heerlijk genieten van het tuingevoel terwijl je binnen zit. Een zijuitbouw is meestal voornamelijk gericht op het vergroten van het aantal vierkante meters woonoppervlakte. 

Renovatie en herindeling

Wanneer je woning wat ouder is en opgedeeld in kleinere kamers, dan is het mogelijk om deze te renoveren en een herindeling te realiseren waarbij de verschillende kleinere kamers tot een groter kamer gemaakt worden. In de postmoderne binnenhuisarchitectuur zijn grote open ruimtes de norm, dit in tegenstelling tot de ouderwetse indeling met meerdere kleinere kamers die je al snel een opgehokt gevoel geven.