Dakkapel reiniging

Regelmatig de dakkapel reinigen is noodzakelijk voor de duurzaamheid en kwaliteit van de dakkapel. Door regelmatig de dakkapel te onderhouden kan de levensduur van de dakkapel een stuk langer zijn. Wij raden aan om de dakkapel regelmatig professioneel te laten reinigen. Wanneer er onderhoud wordt gepleegd aan de dakkapel, kan tegelijkertijd ook direct de dakgoot worden gereinigd.

Onderhoud dakkapel

Om de dakkapel in optimale staat te houden, raden wij aan om de dakkapel minstens één keer per jaar te voorzien van een uitvoerige onderhoudsbeurt. Let hierop dat houten dakkapellen doorgaans vaker onderhoud nodig hebben dan bijvoorbeeld een kunststof dakkapel. Ook de mate van onderhoud verschilt: een kunststof dakkapel is eenvoudig schoon te maken en te houden terwijl een houten dakkapel regelmatig gelakt moet worden. De stand van de dakkapel heeft ook invloed op de interval het het reinigen van de dakkapel. Dakkapellen die namelijk op het noorden gericht staan, zijn bijvoorbeeld vatbaarder voor algen en mos. Indien dit niet op tijd wordt verwijderd, kan dit een aanslag zijn op het uiterlijk van de dakkapel. Daarnaast wordt hierdoor de levensduur verkort, omdat een vervuilde dakkapel sneller kan scheuren. Een gescheurde dakkapel repareren kost aanzienlijk meer geld dan een dakkapel regelmatig onderhouden.

Stappenplan dakkapel reiniging

Indien u van plan bent om met het onderhoud te beginnen, raden wij het volgende stappenplan aan:

Stap 1: Verwijderen van vuil en aanslag

Alle soorten aanslag kunnen een schurend effect hebben op de dakkapel. Dit zorgt voor lelijke krassen en soms diepe strepen, die lastig weg te halen zijn of soms zelfs helemaal niet meer weg gaan. Onder aanslag valt onder andere vuil, steen, mos en algen

Stap 2: Het verwijderen van bladeren in de dakgoot

Indien u bezig bent met het schoonmaken van de dakkapel: verwijder dan direct ook de bladeren in de dakgoot, indien deze aanwezig zijn. Bladeren kunnen ervoor zorgen dat de dakgoot verstopt raakt, waardoor vuil zich sneller ophoopt en de dakkapel dus vaker gereinigd moet worden.

Liever het reinigen van de dakkapel laten uitbesteden? Dan raden wij B&S Totaalonderhoud aan. Zij zijn gespecialiseerd in het snel en effectief reinigen van de dakkapel tegen een eerlijke prijs.