Dakkapel kosten

Dakkapel kosten

 

De kosten van een dakkapel zijn afhankelijk van een aantal factoren. Hieronder vindt u een overzicht van de factoren die de kosten van uw dakkapel mede bepalen

 

De kosten op een rijtje

De kosten van een dakkapel zijn afhankelijk van de volgende factoren:

 

  • 1. De breedte van de dakkapel. Dakkapellen variëren in de standaard maten van 1,5 meter in breedte tot 4,5 meter. De kosten variëren van € 2.890,- bij 1,5 meter breed tot
    € 4.890,- bij 4,5 meter breed. Breder van 4,5 meter is ook mogelijk. Deze prijzen zijn op aanvraag. Bekijk hier de verschillende breedtes die mogelijk zijn.
  • 2. De helling van uw dak. De constructie van de dakkapel wordt mede bepaald door de graden van uw dakhelling. De meeste daken hebben een normale helling van tussen de 35 en 45 graden. In verreweg de meeste gevallen rekenen wij hier geen extra kosten voor. Klik hier om te bepalen of uw dak normaal, flauw of steil is.
  • 3. Het type dakkapel. Er bestaan drie typen dakkapellen: met een plat dak, met een schuin dak en met een puntdak. De meest gangbare type dakkapel is die met een plat dak. Dakkapellen met een schuin dak en een puntdak hebben een meerprijs vanwege de constructie. Bekijk hier de verschillende soorten dakkapellen.
  • 4. Het soort materiaal van de dakkapel. Dakkapellen worden van hout of van kunststof gemaakt. De kosten van beiden zijn vrijwel gelijk. Voor houten dakkapellen en kunststof dakkapellen rekenen wij dezelfde prijzen. Lees hier over de voordelen van hout en kunststof.
  • 5. Het aantal draaikiepramen. Het aantal draaikiepramen dat u in de dakkapel wenst, hebben invloed op de totale kosten van de dakkapel. Indien u ervoor kiest om de dakkapel van meer draaikiepramen te voorzien dan het standaard aantal draaikiepramen van het gekozen model, zullen de kosten van de dakkapel hoger uitvallen.
  • 6. De extra opties. U kunt ervoor kiezen om uw dakkapel van extra gemakken te voorzien zoals inzethorren, elektrische rolluiken, ventilatierooster. Dit bepaalt mede de uiteindelijke kosten van de dakkapel.

 

Indien u vragen heeft of wanneer u advies wenst om tot een keuze te komen, kunnen wij u daarin helpen. U kunt ons daarvoor bellen, mailen of het contactformulier gebruiken.