Type dakkapel

De eerste keuze die u maakt als u een dakkapel neemt is welk type dakkapel u wilt. Een dakkapel kan een plat, schuin of punt dak hebben. Er zijn ook nog dakkapellen met een nok-verhoging.

 

Plat dak

De meest voorkomende dakkapel is die met een plat dak. Met deze dakkapel creëert u veel extra ruimte en lichtinval. Een dakkapel met een plat dak past op bijna elk huis. De prijs van deze dakkapel is lager dan die van andere typen. Dit is omdat deze minder gecompliceerd te maken en plaatsen is, de dakconstructie hoeft amper aangepast te worden. Voor een dakkapel met een plat dak heeft u geen vergunning nodig. Het enige nadeel is dat door het platte dak er bladeren en andere dingen op het dak kunnen blijven, u moet het dak dus wel goed schoon houden.

Bron: http://www.rozendaaldakkapellen.nl/dakkapel-schuin-dak/

 

 

Schuin dak

Een dakkapel met een schuin dak is bijna onderhoudsvrij, doordat er geen vuil blijft liggen. Daarnaast is deze variant van een dakkapel stijlvoller doordat het meer een geheel vormt met uw dak maar er wordt net zoveel ruimte gecreëerd als bij een dakkapel met een plat dak. Een dakkapel met een schuin dak gaat langer mee dan een plat dak. Op een schuin dak worden meestal gewoon dakpannen gelegd en die gaan langer mee dan het materiaal dat op een plat dak wordt gelegd.

 

 

Bron: https://www.dakkapellen-specialist.nl/dakkapellen/schuin-dak/

 

Puntdak

Een puntdak dakkapel is een wat chiquere en klassiekere dakkapel. Deze past goed bij oudere woningen maar kan ook bij nieuwbouw huizen heel stijlvol staan. Het dak van deze dakkapel wordt vaak met dakpannen bekleed, andere opties zoals riet zijn ook mogelijk.

Bron: https://dakkapellen.com/soorten/dakkapel-met-puntdak/

 

Nokverhoging

Een nokverhoging is een dakkapel die uw dak verhoogd. Hierdoor wordt een ruimte met een laag dak een bewoonbare ruimte. Een nokverhoging kan aan een of twee kanten van uw dak worden gedaan. Als die aan twee kanten wordt gedaan zet u als het ware een extra verdieping op uw dak. Een nokverhoging kan niet op een plat dak gedaan worden, alleen op een schuin dak.

 

Bron: http://www.dakkapelopmaat.nl/foto/48-nokverhoging_met_dennegroen_trespa.html